





TRANSFORMATIVE INNOVATIONS

Shaping Africa's Future for Sustainable Prosperity







5TH NATION DIGITAL SUMMIT PROGRAMME

			-		
DAY 1 - 19TH FEBRUARY					
TIME	ACTIVITY	DETAILS			
3:00 PM - 4:30 PM	Guest Check-in & Registration	Guests check in to accommodations and register for the summit			
4:30 PM - 5:30 PM	Networking + Meet & Greet	Casual yet structured engagement to help attendees connect			
5:30 PM - 8:30 PM	Free time & Pre-Gala reception	Time to freshen up, explore the venue, or continue informal networking			
8:30 PM - 10:00 PM	Gala Dinner and Welcome Speeches	Formal dinner with welcome speeches			
	Recognition of Partners	Acknowledgment of sponsors and partners contributing to the summit			
DAY 2 - 20TH FEBRUARY 'INNOVATION FOR ACTION'					
TIME	SUB-THEME	SESSION TITLE/THEME	FORMAT		
8:50 AM - 9:05 AM (15 MINS)	Overview of Africa's potential in driving innovation across industries	"Digital Transformation in African Industries"	Case Study Presentation: Luchiri Omoto - Founder, GISasp Kenya		
9:15 AM - 10:00 AM (45 MINS)	Digital transformation across African industries	"Digital Transformation in African Industries"	Panel Discussion: Tomiwa Aladekomo - CEO, Big Cabal Media Dr. Ehud Gachugu, PHD., HSC - Director, Ajira Digital Project and Youth Employment Monicah Ndung'u - COO, Nation Media Group PLC		
10:10 AM - 10:20 AM (10 MINS)	Highlighting the role of collective leadership in translating ambitious goals into tangible outcome	"Collaboration for Sustainable Progress"	Welcome Remarks: • H.E Josephat Chirema Kombo - Deputy Governor of Kwale County		
10:30 AM - 10:40 AM (10 MINS)	Setting the stage for Africa's digital future through innovation and collaboration	"Charting Africa's Digital Future: Innovation, Growth & Impact"	Opening Remarks: • Dr. Wilfred Kiboro, EBS - Chairman, Nation Media Group PLC		
10:45 AM - 11:00 AM (15 MINS)	Focus on sustainability, regulatory frameworks, and digital inclusion	"Shaping Africa's Future: Sustainable Policy Directions"	Thought Leadership Address: H.E. Ambassador Philip Thigo, MBS - Office of the Special Envoy on Technology		
11:00 AM - 11:15 AM (15 MINS)	Overview of Africa's potential in driving innovation across industries	"The Future of Innovation in Africa"	Keynote Address: • Eng. John Tanui, CBS - Principal Secretary State Department for ICT & Digital Economy Ministry of Information, Communications & The Digital Economy		
TEA BREAK - 11:15 AM (15 MINS)					
11:30 AM - 11:45 AM (15 MINS)	Exploring health tech innovations and the role of digitalization in healthcare in Kenya	"Kenya's Health Tech Innovations: Redefining Patient Access"	Case Study Presentation: HE. Dr. Irungu Kang'ata - Governor, County Government of Murang'a		
11:55 AM - 12:45 PM (50 MINS)	Highlighting how emerging technologies, data-driven solutions, and strategic investments are driving scalable and sustainable healthcare innovations	"The Future of Digital Healthcare in Africa: Scaling Innovation for Impact"	Panel Discussion: Harry Kimtai, CBS - Principal Secretary, State Department for Medical Services Ministry of Health HE. Dr. Ivngu Kang'ata - Governor, County Government of Murang'a Dr. Rilwan Adan - Head of Lions Diabetes Care Center		
LUNCH BREAK - 1:00 PM (1 HOUR)					
2:00 PM - 2:30 PM (30 MINS)	Practical approaches to grow while being green	"Sustainable E-Commerce Strategies for Market Expansion"	Workshop Facilitators: Sally Njogu - Valorem Consulting Limited		
2:40 PM - 3:10 PM (30 MINS)	Insights into leveraging technology to adapt and thrive in evolving markets	"Future-Proofing Business Strategies"	Masterclass Sessions: Allen Olayiwola - Cloud Solutions Architect, Smartworkplace Kenya Ltd		
3:20 PM - 3:40 PM (20 MINS)	Exploring how digital innovation, strategic entrepreneurship, and capacity-building are reshaping African enterprises	"The Digital Edge: Empowering African Enterprises for Scalable Growth"	Fireside Chat: • Ms. Emily Karechio, MBA - MD of Top-Level Management		
3:50 PM - 4:30 PM (40 MINS)	Strategies to safeguard data while promoting inclusivity.	"Cybersecurity and Data Protection"	Panel Discussion: Mohamed Dalal - CIO, Network International Bernard Kariuki - Director of Corporate Trainings and Development, Moringa School Brian Wamiori - Co-founder, Digital 4 Africa		

CLOSE OF DAY TWO





5TH NATION DIGITAL SUMMIT PROGRAMME

DAY 3 - 21ST FEBRUARY 'POLICY, SUSTAINABILITY, AND FUTURE DIRECTIONS'					
TIME	SUB-THEME	SESSION TITLE/THEME	FORMAT		
8:50 AM - 9:05 AM (15 MINS)	Exploring actionable steps to implement digital innovations across industries in Africa	"Innovation for Action"	Masterclass Session: • Brian Wamiori - Co-founder, Digital 4 Africa		
9:15 AM - 9:30 AM (15 MINS)	Shaping the future of secure and efficient transport systems in Africa	"Innovating Mobility: Smart Technology for Safer Roads"	Case Study Presentation: • Kennedy Njenga - Co-Founder & Director, Alerby Logistics Innovations Ltd		
9:40 AM - 10:10 AM (30 MINS)	Insights into how fintech is enabling financial access for underserved populations.	"Fintech and Financial Inclusion: Driving Economic Empowerment"	Fireside Chat: • Gituku Kirika - CEO, PesaLink • Paul Mutethia - Head of Commercial, Network International		
TEA BREAK - 10:10 AM (15 MINS)					
10:30 AM - 11:10 AM (40 MINS)	Leveraging affordable technology for inclusive learning	"Equitable Access to Education Through Affordable Technology"	Panel Discussion: • Ken Mwenda - CEO & MD, eMobilis • Joe Ageyo - Editor-In-Chief, Nation Media Group PLC		
11:20 AM - MIDDAY (30 MINS)	Transforming personal & business productivity	"Unlocking Seamless Productivity with Innovation"	Case Study Presentation by Samsung Electronics • Ryan Mule		
LUNCH BREAK - MIDDAY (1 HOUR)					
1:00 PM - 1:40 PM (40 MINS)	Inspirational talk from a global leader on driving innovation and sustainability in Africa	"Lessons from Global Innovations: Bridging Local and Global"	Fireside Chat: John Kamara - Founder, Afyarekod Benaiah Wepundi - Founder, PayHQ & Ajira Program Innovator Allen Olayiwola - Cloud Solutions Architect, Smartworkplace Kenya Ltd		
1:50 PM - 2:10 PM (20 MINS)	Summary of the summit's insights and next steps for stakeholders	"The Path Forward: Collaborative Solutions for Africa"	Closing Address: Russell Akuom - CIO, Nation Media Group PLC		
2:30 PM - 2:45 PM (15 MINS)	Closing with appreciation, key takeaways, and a vision for future innovation	"Reflections, Gratitude, and the Road Ahead for Digital Innovation"	Vote of Thanks: • Monicah Ndung'u - COO, Nation Media Group PLC		